Fólk skulu eisini búgva í miðbýnum

lidahus

Liðahúsini

Húsini í Liðagøtu, beint omanfyri Steinatún. Har hevur familjuráðgevingin hildið til, eins og náttaravnarnir eisini hava havt atgongd til húsið.

Í samband við, at býráðið keypti bygningin hjá BankNordik til at húsa umsitingini hjá Tórshavnar kommunu í, var treytin, at onnur hús, sum kommunala umsitingin hevur húsast í, skuldu seljast. Tað er í hesum sambandi, at eg havi skotið upp, at tá ið umrøddu húsini verða sett á sølulista, skal ein bústaðarskylda fylgja við teimum, soleiðis at hendan skyldan kann fyribyrgja, at tey aftur enda sum skrivstovur. Hetta er ein gyltur møguleiki hjá kommununi at seta spónin í greytin og vísa vilja til at gera tað fólkaríkt aftur í býnum. Hetta er bert eitt av mongum tiltøkum, har kommuna eigur at ganga undan og fremja tað í verki, sum kann vera við til at skapa lív og trivnað aftur í miðbýnum.

magn_heinasonarg

Magnus Heinasonargøta

soljugota

Húsini í Sóljugøtu, vórðu brúkt til kvøldskúla, áðrenn alt tað virksemi flutti oman í Vørðsluna, í J. H. Schrøters gøtu.

fr_petersens_gota

Húsini á horninum Fríðriks Petersens gøta / Jóannesar Paurssonar gøta. Har hevur sosial deild hjá kommununi havt sítt virksemi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *