Súkklur í býbussarnar

Soljóðandi uppskot havi eg biðið um at fáa á skrá í teknisku nevnd mikudagin 12. juni 2013:

Áhugin fyri at súkkla til og frá arbeiði, frítíðarvirksemi o.ø. tykist at vera vaksandi, og er ynski frá borgarum um at kunna fáa loyvi at taka súkklurnar við í býbussaranr. Kommunan eigur at stuðla súkklumentanini. Umframt at súkkling gevur rørslu og vælveru, so gevur hon eisini náttúru- og mentanarupplivingar. Kommunan hevur síðstu árini givið teimum súkklandi meira ans, og er tað er vorðið ein natúrligur partur at taka súkkling við inn í vega-, gøtu- og byggiverkætlanir kommunurnar. Nú er tíðin búgvin at fara eitt stig víðari, við at lata Bussleiðina og súkklandi taka tøk saman, stuðla og fáa gagn av hvørjum øðrum, til frama fyri kollektivu ferðsluni, umhvørvinum og fólkaheilsuni.

Tiltakið fer eisini at lætta um trýstið á parkeringsmøguleikarnar í miðbýnum, tí við tiltakinum fáa fólk, sum arbeiða í miðbýnum og búgva í útjaðaranum av kommununi t.d. í Hoyvík, á Norðasta Horni, á Argjahamri, í Kollafirði, á Velbastað og aðrastaðni við, gagn av hesum møguleika og um/ella tá ið tað er ov møtimikið at súkkla báðar vegir, um t.d. illveður brestur á ella annað.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *